Transportministeriet fylder 120 år

Transportministeriet fylder 120 år27. april 2020

Asfaltindustrien kipper med flaget og ønsker Transport- og Bygningsministeriet tillykke, og udtrykker sin uforbeholdne støtte til, at ministeren i den anledning understreger behovet for en langsigtet, grøn infrastrukturplan.


Mandag den 27. april 2020 oplyser transpotministeren, at hans ministerium fylder år - endda hele 120 af slagsen.

Vi i Asfaltindustriens iler med en lykønskning til det gamle men sprællevende ministerium.

I sin fødselsdagshilsen skriver ministeren blandt andet at: "Evnen til at skabe brede politiske forlig har mange af mine forgængere haft - og selvom det kan synes uretfærdigt kun at fremhæve to personer i den sammenhæng, gør jeg dog forsøget alligevel. Lars Barfoed indgik den seneste store 10-årige aftale om infrastruktur, og Henrik Dam Kristensen har altid, nu som før, værdsat den politiske dialog og debat meget højt. Det er min ambition, at det konstruktive politiske arbejde og de brede aftaler også bliver kendetegnet for min ministertid. Jeg har sagt fra min første dag i ministeriet, at min målsætning er at indgå så bred en politisk aftale som muligt, når vi skal forhandle om en ny 10-årig aftale om fremtidens infrastruktur – og at den skal være grøn."

Det er flot, at en rød minister fremhæver en tidligere blå kollega, men det er velbegrundet. For den 10-årsplan, der udløb i 2019, har givet mere og bedre infrastruktur for pengene og været med til at lægge grunde for vækst og velfærd i Danmark. Vi støtter fuldt ud ministerens vision om igen at samle et bredt flertal i Folketinget om en ny, grøn, 10 årig infrastrukturplan. For selv om det er dyrt at investere i infrastruktur, er det dyrere at lade være.

 

Læs Transportministerens hilsen i anledning af Transport- og Bygningsministeriets 120 års fødselsdag her.
Medlemmer