EAPA – Den europæiske asfaltforening

- Netværk, viden og indflydelse

Asfaltindustrien er medlem af den europæiske asfaltforening EAPA. Formålet er at være talerør for medlemslandene. EAPA er også en moderne netværksorganisation hvor industrien, leverandører og myndigheder mødes og har en værdiskabende dialog om metoder, materialer og processer og om europæiske standarder. Med eget kontor i Bruxelles er EAPA også tæt på kommission og parlament og holder sig ajour med, hvad der foregår og fremfører Asfaltindustriens synspunkter og holdninger på møder med parlamentarikerne.
 

Seneste EAPA-symposium

Den europæiske asfaltforening EAPA afholder hvert andet år et asfaltsymposium. Det 10. og seneste symposium fandt sted i Paris den 1. juni 2017. Hovedtemaerne var bæredygtighed, innovation og kommunikation i asfaltindustrien. Der blev bl.a. stillet skarpt på branchens fortællinger om sig selv og asfaltens betydning for samfundet. Noget som branchen skal blive meget bedre til at kommunikere udadtil. Også grønne indkøb og asfalt med lav rullemodstand var på dagsordenen.

Du kan finde en omtale af EAPA-symposiet, herunder PowerPoint-præsentationer af foredragsholdernes indlæg, på EAPA’s hjemmeside her. Du kan også læse om EAPA-symposiet i artiklen i ASFALT nr. 2/2017 her.   

EAPA-SYMPOSIUM 2015:

Asfaltindustrien var med da det niende EAPA symposium blev afholdt i Istanbul i juni 2015. Vi har samlet materiale og artikler fra turen på denne side: EAPA 2015

Her har du har bl.a. mulighed for at læse korte uddrag fra symposiet på dansk, læse interviews og artikler, samt finde PowerPoint slides fra de forskellige oplægsholdere om emner som warm mix, nyt fra Bruxelles, de seneste forskningsresultater inden for asfalt, vedligeholdelse, asset management og genbrug. 
 

Europæiske informationer om asfalt

På EAPAs hjemmeside kan man finde et bibliotek med internationale vej- og asfaltpublikationer, en kalender over internationale asfaltbegivenheder samt diverse kontaktoplysninger på europæiske asfaltorganisationer. 

Du kan læse de seneste nøgletal om asfaltproduktionen i de forskellige europæiske lande i folderen Asphalt in Figures 2017

Af folderen fremgår bl.a., at asfaltproduktionen i Europa i 2017 blev på næsten 300 mio. tons. Produktionen er dermed steget lidt i løbet af de seneste år men ligger fortsat på et noget lavere niveau end i perioden fra midten af 00'erne og frem til 2011. I samme periode er antallet af biler og dermed sliddet på vejene øget betydeligt. Resultatet er, at man overalt i Europa slås med et voksende vejvedligeholdelsesefterslæb.

EAPA har også medvirket positivt til diverse undersøgelse om sammenhængen mellem asfalt og cancer, senest The International Agency for Research on Cancer (IARC) undersøgelse der viser, at asfalt og dets dampe ikke er skadelige - de kommer i den såkaldte kategori 2B - sammen med mobiltelefoner og kaffe.
 

EAPA Magazine

EAPA udgiver et par gange om året et blad, der omtaler hvad der sker i alle foreningens udvalg og arbejdsgrupper samt om de øvrige internationale aktiviteter inden for EU-lobbyarbejdet, CEN-standardiseringen for asfalt og bitumen m.m. Du kan læse de seneste numre af bladet nedenfor:
EAPA Magazine 43 - December 2018
EAPA Magazine 42 - May 2018
EAPA Magazine 41 - December 2017  

 

Asphalt Advantages

EAPA har sammen med den europæiske bitumenindustri (Eurobitume) for nylig lanceret en ny hjemmeside, der promoverer asfalt som det foretrukne belægningsmateriale. 

Hjemmesiden oplister en lang række fordele ved at anvende asfalt som belægningsmateriale på veje, stier, pladser m.m. De overordnede fordele omfatter bæredygtighed, komfort, sikkerhed og økonomi.

Du kan læse mere om alle asfaltens fordele her.


Kontaktperson i Asfaltindustrien:

Anders Hundahl
a@asfaltindustrien.dk  |  40 43 93 70

Læs mere om europæisk asfaltstatistik i EAPA's folder nedenfor: 

Asphalt in figures 2017


Medlemmer