EAPA – Den europæiske asfaltforening

- Netværk, viden og indflydelse

Asfaltindustrien er medlem af den europæiske asfaltforening EAPA. Formålet er at være talerør for medlemslandene. EAPA er også en moderne netværksorganisation hvor industrien, leverandører og myndigheder mødes og har en værdiskabende dialog om metoder, materialer og processer og om europæiske standarder. Med eget kontor i Bruxelles er EAPA også tæt på kommission og parlament og holder sig ajour med, hvad der foregår og fremfører Asfaltindustriens synspunkter og holdninger på møder med parlamentarikerne.


NYHED!
Asfalt-konference torsdag den 1. juni 2017 - om bæredygtighed, innovation og kommunikation


Den europæiske asfaltforening holder for 10. gang et spændende og velbesøgt symposium  om bæredygtighed, innovation og kommunikation i asfaltindustrien. Kom på forkant med den nyeste europæiske viden og hør de bedste indlægsholdere i Europa.

Symposiet afholdes torsdag den 1. juni 2017 i Paris i La Maison des Travaux Publics (den franske bygge- og anlægsindustris hus), 3 rue de Berri, 75008 Paris, tæt på Champs Elysées.

Mød kolleger fra hele Europa og få input og værktøjer du kan bruge i dit daglige arbejde med asfalt og veje

MELD DIG TIL HER


Læs programmet her.


SENESTE EAPA-SYMPOSIUM:

Asfaltindustrien var med da det niende EAPA symposium blev afholdt i Istanbul i juni 2015. Vi har samlet materiale og artikler fra turen på denne side: EAPA 2015

Her har du har bl.a. mulighed for at læse korte uddrag fra symposiet på dansk, læse interviews og artikler, samt finde PowerPoint slides fra de forskellige oplægsholdere om emner som warm mix, nyt fra Bruxelles, de seneste forskningsresultater inden for asfalt, vedligeholdelse, asset management og genbrug. 


På EAPAs hjemmeside kan man finde et bibliotek med internationale vej- og asfaltpublikationer, en kalender over internationale asfaltbegivenheder samt diverse kontaktoplysninger på europæiske asfaltorganisationer. 

Du kan læse de seneste nøgletal om asfaltproduktionen i de forskellige europæiske lande i folderen Asphalt in Figures 2015

Af folderen fremgår bl.a., at asfaltproduktionen i Europa i 2015 blev på 279 mio. tons. Den ligger dermed fortsat på et lavt niveau ligesom i den foregående periode 2012-14. Faktisk skal man helt tilbage til midten af 1990’erne for at finde tilsvarende lave tal. I samme periode er antallet af biler og dermed sliddet på vejene øget betydeligt. Resultatet er, at man overalt i Europa slås med et voksende vejvedligeholdelsesefterslæb.

EAPA har også medvirket positivt til diverse undersøgelse om sammenhængen mellem asfalt og cancer, senest The International Agency for Research on Cancer (IARC) undersøgelse der viser, at asfalt og dets dampe ikke er skadelige - de kommer i den såkaldte kategori 2B - sammen med mobiltelefoner og kaffe.

EAPA har sammen med den europæiske bitumenindustri (Eurobitume) for nylig lanceret en ny hjemmeside, der promoverer asfalt som det foretrukne belægningsmateriale. 

Hjemmesiden oplister en lang række fordele ved at anvende asfalt som belægningsmateriale på veje, stier, pladser m.m. De overordnede fordele omfatter bæredygtighed, komfort, sikkerhed og økonomi.

Du kan læse mere om alle asfaltens fordele her.


Kontaktperson i Asfaltindustrien:

Anders Hundahl
a@asfaltindustrien.dk  |  40 43 93 70

Læs mere om europæisk asfaltstatistik i EAPA's folder nedenfor: 

Asphalt in figures 2015


Medlemmer