3F og Asfaltindustrien på fælles jobmission

3F og Asfaltindustrien på fælles jobmission10. august 2016

Ny aftale mellem fagforeningen 3F og virksomhederne i Asfaltindustrien, skal sikre en hurtig og effektiv jobformidling af ledige asfaltarbejdere, når der er brug for hænder på de danske veje.


Tænk hvis du som arbejdsgiver bare skulle løfte røret og trykke otte cifre, når du havde brug for flere hænder i produktionen. Det kommer til at blive nye virkelighed for landets mange virksomheder i Asfaltindustrien. Det skyldes en ny aftale mellem 3F og Asfaltindustrien, som er blevet underskrevet i juli mellem formanden for Asfaltindustrien, Hans Oluf Krog, og formanden for 3Fs byggegruppe, Kim Lind Larsen.

”Det er helt afgørende, at vores virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft, når vi skal reparere vores eksisterende veje, og bygge de nye der er brug for i fremtiden. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har fælles fodslag med 3F om, at vi hurtigt og effektivt kan matche opgaverne med de ledige hænder der er”, siger den administrerende direktør for Asfaltindustrien, Anders Hundahl.

Ved den sidste optælling af ledige asfaltarbejdere i 3F i april, stod der 115 i arbejdsløshedskøen. Tallet svinger meget i forbindelse med årstiden, og der er mere at lave om sommeren.

”Det er en fleksibel branche, hvor mængden af opgaver kan svinge op og ned. Derfor er det vigtigt, at vi får vores ledige medlemmer ud i job så hurtigt som overhovedet muligt. Vi har hænderne og Asfaltindustrien har opgaverne, derfor er det et oplagt samarbejde”, siger Kim Lind Larsen.

3F forpligter sig til at formidle de ledige medlemmer, og Asfaltindustrien forpligter sig til at udbrede kendskabet til jobformidlingen hos deres medlemmer, og i øvrigt ansætte de ledige på overenskomstmæssige vilkår.

Forventer sig meget af samarbejdet og fremtiden

”Vi har ikke kun aftalt at arbejde sammen om jobformidling, men også at løse udfordringerne med mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvis det skulle blive et problem. Det er en meget vigtig del af aftalen også”, siger Anders Hundahl.

”Vi vil følge det her tæt, og vi har aftalt at evaluere løbende, så vi forhåbentlig bliver rigtig gode til at hjælpe både virksomheder og vores medlemmer. Vi forventer os meget af det her samarbejde, og hvis det går godt, håber jeg vi kan udbrede konceptet til andre brancher også”, slutter Kim Lind Larsen af.

 

Læs mere om hvordan du som arbejdsgiver kan bruge 3F Jobformidling her.
Medlemmer