Årsberetning 2019: Danmark fortjener en infrastrukturplan

Årsberetning 2019: Danmark fortjener en infrastrukturplan24. marts 2020

Læs den spritnye årsberetning fra Asfaltindustrien. Vi præsenterer veje i tal og korte fakta og argumenterer for, at Danmark fortjener en infrastrukturplan. Læs også hvad Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Infrastruktur, Klaus Bondam fra Cyklistforbundet og den Europæiske Asfaltforening mener er vigtigt, når det gælder vejene.


Adm. direktør i Asfaltindustrien, Anders Hundahls forord i årsberetningen for 2019:

Trængslen stiger, antallet af trafikulykker stiger og omkostningerne til genopretningen af vejene stiger, fordi det koster 2-3 gange så meget at rette op på en forfalden vej i forhold til at vedligeholde i tide. Og det koster på klimaet, for slidte og hullede veje giver mere rullemodstand, mere brændstofforbrug og dermed mere CO2-udledning.

Derfor er der mere end nogensinde brug for en langsigtet plan for infrastrukturen og for, at kommunernes investeringer i vigtig infrastruktur fritages fra anlægsloftet, så de kan bruge deres egne penge på kloge, grønne investeringer. For selv om det er dyrt at investere i infrastruktur, er det dyrere at lade være – økonomisk og menneskeligt.

Mens disse linjer skrives, kæmper vi med COVID-19. Ingen ved, hvad det kommer til at betyde, men statsministen har sagt, at det sikkert kommer til at koste – både økonomisk og med hensyn til arbejdspladser. Når verden på et tidspunkt bliver sig selv igen, skal vi derfor arbejde os ud af krisen. Økonomer er enige om, at et godt middel hertil er investeringer i infrastruktur. Uanset hvad, kommer vi alle til at gøre vores for at få Danmark godt igennem krisen og på fode igen – asfaltindustrien er klar til at yde sit bidrag.

Asfaltindustrien har i år inviteret en række interessenter til at bidrage til vores årsberetning for at få en status på vores veje, gode råd til, hvad der skal gøres – samfundsmæssigt og fra branchen selv – og endelig ser vi på innovation set fra cykelstien.

God fornøjelse med læsningen.

Læs Asfaltindustriens Årsberetning 2019
Medlemmer