Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø3. november 2021

Sunde medarbejdere er glade medarbejdere og glade medarbejdere er produktive medarbejdere. Derfor er 3F og Asfaltindustrien gået foran med et projekt der mindsker smerter i muskler og led for medarbejderne.


Et nyt værktøj med en informationsguide og gode råd målrettet bygge- og anlægsbranchen kan være med til at forebygge og håndtere smerter i muskler og led på arbejdspladsen. Værktøjet er lavet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) med udgangspunkt i både forskning og praksis. Som en del af forskningsprojektet igangsatte forskerne også et projekt i asfaltbranchen. Projektet går i sin enkelthed ud på at målrette øvelser og træningsplakater til branchen, og uddele træningselastikker og plakater. Kampagnen er et samarbejde mellem Asfaltindustrien og 3F

- Jeg er stolt over og glad for, at 3F og vi går foran for at sikre medarbejdernes sundhed, siger Anders Hundahl, direktør i Asfaltindustrien, og tilføjer, at sundhed og sikkerhed ikke alene er godt for medarbejderen men også for virksomhedens produktivitet.

Tunge løft og hårdt fysisk arbejde er en del af hverdagen for mange medarbejdere i byggebranchen

- Smerter i muskler og led er mere udbredt blandt medarbejdere med fysisk betonet arbejde, hvor smerterne kan gøre det vanskeligt at håndtere de daglige arbejdsopgaver. Smerterne øger desuden sandsynligheden for langvarigt sygefravær, siger Emil Sundstrup, der er seniorforsker på NFA og en af forskerne bag projektet. Derfor har NFA nu udviklet et værktøj, der giver virksomheder i bygge- og anlægsbranchen bedre mulighed for at mindske smerterne. Værktøjet består af to dele:

Du kan læse mere om projektet og finde materiale på Asfaltindustriens hjemmeside: Arbejdsmiljøkampagne | asfaltindustrien.dk
Medlemmer