Asfaltindustrien på Christiansborg

Asfaltindustrien på Christiansborg27. september 2019

Asfaltindustrien besøger for tiden alle de nye transportordførere for at advokere for gode veje og en samlet, grøn infrastrukturplan.


Onsdag den  26. september besøgte Asfaltindustriens formand, Hans Oluf Krog (tv.), og industriens direktør, Anders Hundahl, de Konservatives nye transportordfører, Niels Flemming Hansen (th.). Besøget er led i en rundtur til alle de nye transportordførere, hvor vi taler vejenes sag.

Dialogen med Niels Flemming Hansen var god og åben, og ordføreren understregede, at infrastruktur er et både-og - de forskellige infrastruktur- og transprortformen skal spille sammen. Niels Flemming Hansen havde nogle spændende tanker om OPP, offentligt privat partnerskab, som finansieringskilde til f.eks. nye broprojekter.

Asfaltindustrien peger på tre områder, hvor det er vigtigt at sætte ind.

For det første kan vi se, at statens veje nu igen risikerer at komme i forfald, hvilket vil være dyrt for skatteborgerne. Statens egne beregninger viser nemlig, at det koster en rente på 7,2 % at lade være med at vedligeholde optimalt. Derfor skal der flere penge til veje på finansloven på 2020.

For det andet skal kommunerne have en hjælpende hånd til vedlilgeholdelse af udbygning af deres 70.000 km. veje. Asfaltindustrien står klar med en helt ny generation af klimavenlige, grønne belægninger, som kan bruges til anlæg af (super)cykelstier og veje.

For det tredje skal vi have en langsigtet, grøn infrastrukturplan. Som det er nu er der for meget skadelig stop-and-go og for lidt flow i infrastrukturinvesteringer.

Dialogen med den nye transportordfører var positiv og Niels Flemming Hansen er enig i behovt for en samlet plan.




Medlemmer