Asfaltskolen

Asfaltskolen8. februar 2022

TV2 Øst tegner et portræt af Asfaltskolen, som drives i samarbejde mellem 3F og Asfaltindustrien. Formålet med skolen er at sikre almen uddannelse til medarbejderne på vejen


Når temperaturen er lav og kalenderen siger vinter, er der ikke ret meget arbejde til landets asfaltarbejdere. Typisk må de i den periode gå på dagpenge, men det forsøger et samarbejde mellem fagforeningen 3F og Asfaltindustrien at ændre på.

I stedet for at sidde hjemme får de sæsonledige arbejdere mulighed for at få løn for at gå i skole i nogle uger. Projektet kaldes Asfaltskolen.

Skolen byder blandt andet på dansk, matematik, idræt og it.

- Det skal jo gøre dem til bedre asfaltarbejdere, men også gøre dem til mere hele mennesker, siger Jens Kirkegaard, der er uddannelseskonsulent hos 3F.

- Det her er jo nogle mennesker, som knokler en vis del ud af bukserne, når det er sæson, og de er heller ikke nogle af dem, der har brugt uddannelsessystemet allermest. Derfor synes vi, at det er rigtig godt, at de får mulighed for at dygtiggøre sig i det her i Asfaltskolen, som er skræddersyet deres behov, fortsætter Jens Kirkegaard.
Udover at dygtiggøre medarbejderne, så er det også et forsøg på at fastholde medarbejderne, som på grund af vejret ikke kan lægge asfalt. Fagene klæder dem på til at være bedre rustet til de opgaver, de møder på jobbet, men Asfaltindustrien håber også, at det kan hjælpe medarbejderne i privatlivet og dermed også præge arbejdslivet.

- Vi oplever, at de bliver motiverede og får mere selvværd og på den måde bliver de glade medarbejdere, og glade medarbejdere er produktive medarbejdere, siger Trine Leth Kølby, uddannelsesansvarlig, Asfaltindustrien.

Læs og se TV2 Øst portræt af Asfaltskolen her.

Du kan også se en film om uddannelsen og skolen her.
Medlemmer