Boligmilliarder - også til asfalt

Boligmilliarder - også til asfalt5. maj 2020

Renovering af almene boliger får tilført milliarder, lægger regeringen op til: Husk byens gulv, opfordrer Asfaltindustrien, og peger på at velholdte belægninger fremme et godt bo-miljø


Regeringen vil afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2020-2026. Det meddelte boligminister Kaare Dybvad Bek og klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen den 1. maj 2020.

Asfaltindustrien opfordrer i den anledning til at huske på ”byens gulv” – nemlig gader, veje, stier, fortove, cykelstier, pladser og legepladser.

Et boligområde, hvor vejene er hullede, fortovsfliserne er skæve, afstribningen mangler, hvert andet gadelys er gået ud, ukrudtet breder sig og hvor der ikke er ordentlige cykelstier, er ikke et godt fundament for et optimalt bo-miljø.

Derfor opfordrer Asfaltindustrien til at øremærke 3 % af pengene fra Landsbyggefonden til at sikre grøn renovering af byens gulv, og peger på en række konkrete eksempler:

- Renovér befæstede arealer (asfalt, cykelstier, p-pladser m.v.), så biodiversitet fremmes
- Renovér med drænende asfalt, der lader regnvand sive ned, så oversvømmelse modvirkes
- Skab et bedre bo-miljø med regnvandsbassiner og render til regnvand, der har en æstetisk virkning, gavner insekter og fugle samt reducerer udgifter til kloakering
- Læg ny, cirkulær genbrugsasfalt på veje og cykelstier, så farlige slag huller undgås, sørg for at afstribningen er i orden, så trafiksikkerhed fremmes, og for at oprette kantsten og fliser, så området ikke ser nedslidt ud, men forekommer indbydende og trygt at færdes i
- Brug asfalt med forskellige farver til at fremme trafiksikkerhed og skabe liv og visuelle effekter

Hvis vi skal opnå fuld effekt af, at lejlighederne renoveres indvendigt, og bygningerne klimasikres, skal vi huske byens gulv. Det er fundamentet for et trygt, sikkert og miljøvenligt boligområde.

 


 
Medlemmer