Bredt flertal i folketinget vil tillade boliger tæt på erhvervsområder

Bredt flertal i folketinget vil tillade boliger tæt på erhvervsområder15. oktober 2018

I 2017 blev planloven ændret, så kommunerne skulle tage større hensyn til produktionserhverv i deres lokalplanlægning.


Det betød bl.a. at kommunerne ikke kunne planlægge boliger i de såkaldte konsekvensområder, der ligger rundt omkring erhvervsområderne og hvor de nuværende grænseværdier for støj, støv og luftforurening kan være overskredet.

Siden ændringen i 2017 har flere kommuner tilsyneladende klaget over, at ændringerne betyder, at det er svært at ombygge skrantede erhvervsområder til boligområder. Et flertal i folketinget bestående af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er derfor nu ved at rulle ændringen af planloven fra 2017 tilbage. Det betyder, at det bliver muligt at bygge boliger i områder belastet af støj og luftforurening.

Asfaltindustrien og flere andre parter har i høringsperioden gjort opmærksom på det uhensigtsmæssige i tilbagerulningen, men regeringen valgte fremsatte lovforslaget. Forslaget blev 1. behandlet den 12. oktober er nu sendt til udvalgsbehandling. Asfaltindustrien følger naturligvis lovforslaget.

Læs mere om lovforslaget her

https://ing.dk/artikel/evigt-slut-med-at-aabne-vinduet-flertal-vil-tillade-hermetisk-lukket-boligbyggeri-stoej?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig
Medlemmer