Fremryk vejarbejde

Fremryk vejarbejde18. maj 2020

Vi skal sammen arbejde os ud af den krise, der desværre følger af COVID-19 og nedlukningen af verden. Fremryk vejarbejder, og lad os samme arbejde os ud af krisen, lyder Asfaltindustriens opfordring til kommuner og stat


Selv om anlægsloftet er suspenderet, har det endnu ikke givet flere opgaver til asfaltbranchen, siger Asfaltindustriens direktør, Anders Hundahl, til Licitationen.

- Vi mærker ikke meget til, at anlægsloftet er fjernet. Kommunerne er generelt meget positive og engagerede i at få arbejdet fremskyndet, men det viser sig ofte, at det er svært, siger Anders Hundahl, adm. direktør Asfaltindustrien.

- Først skal der findes egnede projekter, så skal der søges om penge, og så skal der laves tilladelser og forskellige redegørelser. Og når den proces er færdig, kommer projekterne tilbage til embedsmændene, som skal få dem sat i gang. Det er en ret kompliceret proces, siger Anders Hundahl.

- Derfor er vores budskab også til kommunerne: Bliv ved med at holde fokus på det og sørg for at få fremskyndet projekter også i anden halvdel af 2020, siger han.

Asfaltindstrien opfordrer samtidig regeringen til at forlænge perioden, hvor anlægsloftet er suspenderet, ind i 2021.
- Vi bliver nødt til også at få lettet anlægsloftet i ’21, for vi kan simpelt hen ikke nå andet end rene småtterier her i ’20, siger Anders Hundahl.

Læs hele artiklen i Licitationen
Medlemmer