Gør vejene til en mærkesag

Gør vejene til en mærkesag4. oktober 2017

Vejenes sexiness-faktor er stigende. Derfor skal vejene være en mærkesag til kommunalavalget d. 21.11, siger formande for Asfaltindustrien, Hans Oluf Krog forud for industriens 4 vej-valgmøder i Aarhus, Odense, Køge og Guldborgsund


Forud for kommunalvalget den 21. november 2017 inviterer Asfaltindustrien til valgmøder i Aarhus, Odense, Køge og Guldborgsund. Jeg håber at se mange kolleger fra branchen til møderne. En række af de politikere, vi sætter stævne, har udtalt sig til vores fagblad Asfalt. De har svaret på spørgsmålene: Hvad er en god vej, hvordan kan veje skabe værdi, og hvad er dit mål for kommunale veje?
Når jeg læser politikernes svar, kan jeg se, at veje og cykelstier flytter sig opad på ’sexi-ness’-listen. Det stemmer overens med min oplevelse af, at der er en voksende forståelse for, at et velfungerende vejnet er en væsentlig forudsætning for et moderne samfund, og at vi derfor skal passe på vores veje.
DI, der repræsenterer 10.000 virksomheder, har netop udgivet en analyse der viser, at dårligt vedligeholdte veje har store konsekvenser for de danske virksomheder. Mere end hver 3. virksomhed har måttet stoppe produktionen pga. forsinkede leverancer. Og 6 ud af 10 virksomheder oplever, at trafikken bliver værre. Det medfører, at virksomhederne har mere administrativt arbejde som følge af forsinkelserne, hver 7. virksomhed har fået krav om bod, og mange oplever tab af goodwill. Alt sammen fordi det står skidt til med vores vejnet.
Selvom politikere kun sidder fire år, bør de være ansvarsbevidste og visionære og lægge langsigtede, gennemarbejdede pla¬ner for vores fælles infrastruktur. En bro, der bliver godt vedligeholdt kan holde i 75 år. Og en vej som vedligeholdes holder længere og er mere sikker for trafikanterne. Kommunalpolitikere bør gøre en dyd ud af at holde vejnettet ved lige og ikke bare bygge nye monumenter, som får lov at forfalde. Det er en dårlig forretning for Danmark. Gør vejene til en mærkesag. Det er en moderne og grøn tilgang at genbruge og bevare værdier, som samtidig sikrer arbejdspladser og gavner vores samfund. Vi ses til Asfaltindustriens valgmøder!


Fakta om valgmøder:

Odense Kommune onsdag den 25. oktober kl. 16.30-18.00 Munck Forsyningsledninger, Billedskærervej 10, 5230 Odense M. Køge Kommune torsdag den 26. oktober kl. 16.00-17.30 Sydbank i Køge Brogade 19 D, 4600 Køge
Guldborgsund Kommune onsdag den 1. november kl. 16.00-18.00 Sukkertoppen, Nykøbingvej 76, 4990 Sakskøbing
Aarhus Kommune tirsdag den 7. november kl. 18.00-20.00 Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, 8000 Aarhus C – sammen med Dansk Byggeri
Deltagelse i valgmøderne er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere om Asfaltindustriens valgmøder på www.asfaltindustrien.dk/valgmoeder-17.


Ovenstående har været bragt i et indlæg til Licitationen, tema om asfalt, og er skrevet af af Hans Oluf Krog, formand for Asfaltindustrien.
Medlemmer