Infrastruktur

Infrastruktur4. juni 2020

Faldende investeringer i danske veje får trængslen til at stige dramatisk, viser analyse. Chokerende så stort faldet er, udtaler Asfaltindustrien.


Investeringerne i de danske veje er faldet siden 2011, og der er udsigt til et yderligere fald de kommende år, viser analyse fra Dansk Infrastruktur. Frem mod 2025 vil trænglen på vejene således stige med 45 pct. sammenlignet med 2015, lyder vurderingen i analysen, der er udarbejdet af Moe Tetraplan.

Og med de nuværende budgetter og budgetoverslag skønner Dansk Infrastruktur, at de samlede investeringer i 2025 vil være faldet med 42 pct. til 8,7 mia. kr. sammenlignet med 2015.

- Jeg er chokeret over størrelsen på investeringsfaldet, og at det hele ligger og flyder, som det gør, siger Anders Hundahl, direktør i Asfaltindustrien.
- Det understreger det enorme behov for en langsigtet og sammenhængende, grøn infrastrukturplan. Det bør aldrig nogensinde ske igen, at politikerne lader en tiårig infrastrukturplan løbe ud og lader det hele sejle i årevis. Det er dyrt at investere i infrastruktur, men det er endnu dyrere at lade være. For den fysiske infrastruktur er meget dyr at rette op på, når den først forfalder. Dertil kommer, at trængsel koster i form af tabt produktivitet og dårligere trafiksikkerhed.

Læs hele artiklen i Licitationen her.
Medlemmer