Kommunal økonomi

Kommunal økonomi26. maj 2017

Staten har givet sig selv penge til bedre veje - men vil ikke lade kommunerne få til deres veje. Uforståeligt og paradoksalt!


Lige nu sidder forhandlere fra kommunerne og staten og lægger arm om den kommunale økonomi for 2018. Kommunerne vil gerne investere i vækst og skabe arbejdspladser, og de ønsker 19 milliarder til at rette op på skoler og veje. Men finansministeren vil kun give dem sølle 15 milliarder. Men det er da paradoksalt, at staten for år tilbage bevilgede sig selv penge til at rette op på vejene, bl.a. fordi en rapport fra McKinsey slog fast, at det var der rigtig god samfundskøkonomi i, for det er meget dyrere at rette op på en forfalden vej i forhold til at rette op i tide - og nu vi staten så ikke give kommunerne lov til at gøre det samme! Finanaministeren er citeret for at vi skal holde igen med investeringerne p.g.a. flaskehalse. Pjat, siger Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der er langt fra flaskehalse. Og her i Asfaltindustrien er vi i hvert fald klar - vi har både kompetencerne, maskinerne og folkene. Men bliver politikerne ved med deres stop-and-go kan vi ikke afvise, at medarbejderne siver til andre brancher for så at mangle, når pengene kommer. Og det gør de. For før eller siden så skal der jo repareres og rettes op.

PS - det amerikanske finanslovforslag er netop kommet og her er der ingen slinger i valsen - man satser 7 billioner kr. til genopretning og bygning af veje og infrastruktur - fordi amerikanerne vil skabe vækst og arbejdspladser! Du kan læse forslaget her (der står om infrastruktur på side 19).
Medlemmer