Nu sparer medarbejderne også op til pension på en aldersopsparing

Nu sparer medarbejderne også op til pension på en aldersopsparing26. februar 2018

Medarbejdere med pension i PensionDanmark sparer nu også op på en aldersopsparing. Det betyder, at pensionsindbetalingerne fremover bliver fordelt på en aldersopsparing, en ratepension og en livsvarig pension.


Når aldersopsparingen pr. 1. januar er blevet en del af medarbejdernes pensionsopsparing, skyldes det nye pensionsregler, som gør aldersopsparingen attraktiv. Derfor tilpasser PensionDanmark automatisk medarbejdernes opsparing og indsætter de 5.100 kr. (efter skat), som man årligt må sætte ind på en aldersopsparing. Resten af pensionsindbetalingerne bliver fordelt på ratepensionen og den livsvarige pension – præcis som i dag.

Fem år inden folkepensionsalderen må man sætte op til 46.000 kr. (efter skat) ind på en aldersopsparing om året. Også her indsætter PensionDanmark automatisk pensionsindbetalingerne på en aldersopsparing, mens en eventuel rest bliver fordelt på ratepensionen og den livsvarige pension.

Fordele ved aldersopsparingen

Er ægtefællen eller samleveren pensionist eller på kontanthjælp?
Hvis medarbejdernes ægtefælle eller samlever er pensionist eller modtager kontanthjælp, så er der nogle særlige regler, der kan have stor betydning for økonomien. Ydelserne fra det offentlige kan nemlig risikere at blive meget mindre, når man indbetaler til en aldersopsparing. Det gælder især kontanthjælpen.

Så står medarbejderne i den situation, er det derfor vigtigt, at de ringer til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330. Så vil medlemsrådgiveren hjælpe med at optimere medarbejdernes pensionsindbetalinger.

Ønsker medarbejderne ikke en aldersopsparing?
Hvis medarbejderne ikke ønsker at indbetale til en aldersopsparing, kan de ændre deres indbetalingsprofil. Det kan de selv gøre ved at logge ind på pension.dk, eller de kan ringe til PensionDanmark på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21.




Medlemmer