Nye omkørselsruter skal mindske motorvejskøer ved uheld

Nye omkørselsruter skal mindske motorvejskøer ved uheld2. december 2014

Bilister skal fremover guides hurtigere uden om uheld på motorvejen. Derfor lancerer Vejdirektoratet sammen med tolv kommuner nu 19 nye omkørselsruter, der mindsker kø, og i stedet leder bilisterne hurtigt uden om uheldene.


Hvem kender ikke den frustrerende følelse, der melder sig, når man er tvunget til at holde i kø i timevis på motorvejen på grund af et uheld forude? Det gør de fleste vist.

Derfor har Vejdirektoratet i samarbejde med tolv kommuner og politiet nu etableret 19 omkørselsruter rundt i landet. På disse steder vil det være muligt at aktivere en omkørsel, og lede trafikken uden om uheld på motorvejen.

”Vi vil gerne begrænse de situationer, hvor folk holder unødigt stille i kø på motorvejen på grund af uheld. Det er irriterende og det er rigtig dyrt for samfundet. Med omkørselsruter leder vi trafikanterne af motorvejen, udenom ulykkesstedet og tilbage på motorvejen. Og selv om man kommer på en lille omvej, så bliver forsinkelsen meget mindre. Kort sagt så bliver omvejen en genvej,” siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Omkørselsruterne er en udbygning af samarbejdet mellem politi, kommuner og Vejdirektoratet for at skabe endnu mere optimale forhold for trafikanterne. Indtil videre samarbejdes der også omkring planlægning og koordinering af vejarbejder og trafikinformation.

”Vi ser frem til at være med til at afprøve konceptet med omkørselsruter, og vi forventer, at det vil kunne føre til færre køer,” siger Frank Mathiesen, Rigspolitiet.

I forbindelse med omkørselruter lanceres et nyt skilt, som trafikanterne skal følge, når de guides af motorvejen.

    

Se mere om omkørselsruter på http://www.vejdirektoratet.dk/omkorsel
Medlemmer