Regeringen lytter til Asfaltindustrien

Regeringen lytter til Asfaltindustrien13. januar 2020

Den politiske sæson 2020 blev skudt i gang, da Asfaltindustriens næstformand, Claus Terkildsen, mødtes med Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, der viste lydhørhed overfor branchen ønsker og behov.


På et møde i Silkeborg mandag den 13. januar 2020, mødtes Asfaltindustriens næstformand, Claus Terkildsen, med det socialdemokratiske regeringspartis transportordfører, Thomas Jensen.

Der var en god dialog på mødet om en række emner af fælles interesse.

Claus Terkildsen forklarede om ”det danske paradoks” – nemlig den uholdbare situation, at mens Danmark bliver rigere, bruttonationalproduktet vokser og trafikken øges, ja så falder Vejdirektoratets investeringer i veje. Der var lydhørhed for den udfordring fra Thomas Jensens side, der også er klar over at ”Stop and go is No Go”, fordi en ujævn arbejdsrytme over året og over årene er skadeligt for branchen og dyr for samfundet. Bl.a. derfor er Thomas Jensen da også en varm fortaler for en samlet infrastrukturplan. En plan som Asfaltindustrien ser et stort behov for snart bliver realiseret.

Derudover var der tid til at tale om den grønne agenda herunder ikke mindst asfaltgenbrug; men også el- og brintbiler var på dagsordenen i bilbyen Silkeborg.

Besøget i Silkeborg, hvor Thomas Jensen bor og er valgt, sluttede af med en snak om uddannelse, elever og lærlinge og, naturligvis, den indsats branchen gør for at løfte medarbejderne uddannelsesmæssigt via Asfaltskolen og Vejasfaltøruddannelsen.

På fotoet ses Claus Terkildsen, tv., og Thomas Jensen, th, på YITs hovedkontor i Silkeborg.
 
Medlemmer