Road Agency på vej i EU

Road Agency på vej i EU 7. juli 2015

Billede: Ismail Ertug, MEP, sammen med Anders Hundahl, adm. direktør for Asfaltindustrien.


Ismail Ertug, MEP, deltog blandt andre også i EAPAs symposium i Istanbul. Ertug, som er social demokraternes koordinator for transportudvalget (TRAN) i Europa Parlamentet, fortalte under sin hovedtale, at EU i de kommende år sætter fokus på infrastrukturen og udvider det eksisterende transportnet, samt tilføjer nye – hertil har EU afsat € 64 milliarder til investeringer.

Ismail Ertug fortalte desuden, at der i øjeblikket er en reel diskussion om at etablere et Road Agency i EU. Dertil blev han spurgt hvordan sådan et Road Agency ville fungere og hvordan det ville kunne sætte fokus på det massive vejvedligeholdelsesefterslæb som der er rundt omkring i medlemslandende.

”Med et Road Agency har man en unik mulighed for at kunne påvirke og få indflydelse” svarede Ertug og fortsatte:

”Foreløbig er de store beløb forbeholdt nye investeringer. Vi arbejder dog på, at skabe nogle generelle retningslinjer for investeringer, således, at de store beløb også går til de eksisterende veje – på den måde undgår vi problemer med vores nuværende infrastruktur”

Europaparlamentarikeren fortalte dog, at selvom der er meget logik i at udvide og vedligeholde den eksisterende infrastruktur, så kan man ikke undgå nye investeringer, da demografien i EU er under konstant udvikling.
Medlemmer