Uddannelse

Uddannelse30. september 2022

Asfaltindustrien slår et slag for, at vi skal blive endnu bedre til at møde de unge dér, hvor de er. Og bedre til at tilbyde dem job og uddannelse. Vel at mærke i deres øjenhøjde - ikke vores.


Mange unge har hverken job eller uddannelse. Blandt alle 15 til 29 årige er det 76.000 der hverken er i arbrejde eller er igang med eller har gennemført en uddannelse. 
Det er et problem - for samfundet, de unge og os som arbejdsgivere.
Asfaltindustrien vil gerne slå et slag for, at vi bliver endnu bedre til at møde de unge dér, hvor de er, så de ser bygge- og anlægsbranchen som en positiv mulighed for et godt job og en spændende karriere. Mange forudser mangel på faglærte arbejdere de kommende år. Det kommer til at gå ud over os selv og kunderne.

Mon ikke vi kan blive lidt bedre til at komme de unge i møde og have endnu flere lære-pladser klar til dem? Lidt bedre til at vise de muligheder, som vi tilbyder - på sociale medier, messer og i skolerne? Og mon ikke vi kan blive lidt bedre til at give de unge gode forhold når de starter hos os – f.eks. i form af mentorordning eller andet? Jeg tror det. Og jeg ved, at hvis vi ikke strammer os an, så får vi ikke de folk, vi gerne vil have.

Du kan læse om de mange spændende muligheder for en karriere i asfaltbranchen her: Få en karriere i Asfaltindustrien | asfaltindustrien.dk

Og du kan læse om uddannelse som Vejasfaltør, hvor du får løn under uddannelsen, her: Vej-asfaltør | asfaltindustrien.dk

Og samme med 3F har vi samlet meget om uddannelserne her: Forside | asfaltkurser.dk


God fornøjelse!
Medlemmer