Vejarbejde: Kom i gang og spar penge!

Vejarbejde: Kom i gang og spar penge!28. april 2015

Vejenes kvalitet bliver bedre, jo længere asfaltsæsonen er – men i øjeblikket nøler kommunerne med deres udbud, og asfaltsæsonen risikerer at blive for kort


Fra asfaltvirksomhederne forlyder det, at der er usædvanligt få udbud på vejområdet lige nu, april 2015, men at der til gengæld er mange på vej. Det er rigtig ærgerligt, hvis kommunerne har opgaverne, men nøler med at byde dem ud. For kommunerne kan få bedre kvalitet og lidt mere vej for pengene, hvis de udbyder tidligt og på den måde er med til at skabe en så lang asfaltsæson som muligt. I modsætning til, hvis de udbyder det hele sent, og vi skal klumpe tingene sammen i slutningen af året.

Man kan lægge asfalt ud det meste af året. Men erfarne vejfolk ved, at den optimale kvalitet af veje og størst holdbarhed får man, hvis asfalten udlægges i tiden mellem marts og oktober – der, hvor vejret er bedst. Deadline for udførelse af overfladebehandling og asfaltslidlag er endda ofte er den 15. september. Kommer vi ud i ydersæsonerne, kan regn og kulde gøre det lidt mere besværligt at opnå samme kvalitet, som man får ved at lægge asfalt ud en tør sommerdag.

Desuden kræver nødvendige forarbejder med f.eks. kantsten, at der gerne går lidt tid, inden asfaltmaskinerne kan komme til. Også det er med til at forkorte asfaltsæsonen.

Endelig kan der være penge at spare ved at komme tidligt i gang. For hvis man hyrer den entreprenør, der skal udføre arbejdet, i god tid, før asfalten skal lægges ud, så kan han planlægge bedre. Naturligvis i tæt samarbejde med kommunen, så man i fællesskab begrænser unødvendigt overarbejde og får en optimal udnyttelse af maskiner og materiel.

Derfor opfordrer Asfaltindustrien på det kraftigste til, at kommunerne giver den gas og kommer i gang med de udbud, som de alligevel skal ud med den kommende tid.

Yderligere oplysninger

Anders Hundahl, adm. dir. Asfaltindustrien, 40 43 93 70, a@asfaltindustrien.dk
Medlemmer