Gyllekøretøjer kan nedbryde vejene

Gyllekøretøjer kan nedbryde vejene11. august 2013

Asfaltindustrien har skrevet til Transportministeren for at gøre opmærksom på, at gyllekøretøjer med højt aksetryk kan ødelægge de små veje. Du kan læse brevet her:


Ifølge LandbrugsAvisen.dk d. 26.06.13 overvejer du som minister at sætte turbo på nye regler for højere akseltryk ved gyllekørsel for at fjerne usikkerhed om dispensationspraksis i kommunerne. Det fremgår, at du vil ændre færdselsloven, så det bliver lovligt at køre gylle med højere akseltryk.

Asfaltindustrien mener, at et så vigtigt erhverv som dansk landbrug fortjener de bedste rammebetingelser - herunder ordentlige veje og en velholdt infrastruktur, så de kan drive deres erhverv og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark - ikke mindst i yderområderne.

Samtidig viser en rapport fra rådgivervirksomheden Grontmij dog, at øget akseltryk øger nedbrygning af især små kommunale veje, der således bliver dyrere at vedligeholde. Uanset om en vej ejes af kommunen eller drives af en entreprenør i en 15-årig funktionskontrakt, må du som transportminister ved en evt. lovændring derfor sikre, at der tilføres kommunerne eller entreprenørerne ekstra midler til at vedligeholde vejene der, hvor de tunge gyllevogne kører.
Medlemmer